Monday, November 2, 2009

НА МОЕТО ДРАГО КОКОВЧЕ

Не труди се, и онака нема да успееш
а и што ќе ти е, секој да те сака
Ветер е тоа, морска пена!
Високите судови те ценат
и кога те казнуваат.
Лавиринтот, мила моја не е лош
-арно е дури го има
во ќорсокак одмори се,
за трчање подготви се!
Излезот е кулминација
но миг е издишката.
Јас те сакам колку сто мина без лица.

No comments:

Post a Comment