Tuesday, November 3, 2009

БРОНХИ

Не им се лутам на твоите зборови.
Се лутам за тоа што те натера да ги изговориш
знаеш...
всушност...
ма...не се лутам воопшто.
Никогаш не сум умеела со лутината
мене ме бива и добро ми оди
со тагата!
со тежината!

Туку....знаеш што???
-алал да му е на тој што ги измисли
буквите...
зборовите...
стиховите...
Бел монитор, инчи 17,
лесна тастатура тк-тк-тк-тк-тк,
бронхи - лакше се дише.
и....
нема потреба да ги пеам,
јас моите песни еве...ги живеам.

No comments:

Post a Comment