Tuesday, November 3, 2009

НА...НА....ЗНАЕШ ТИ...НА ТЕБЕМислиш јас пак знам што сакам???
по лето копнеам кога е зима,
на сред гроздобер лубеница јадам.
Кога цел свет паметен, уморен
филмот го догледува и добра ноќ посакува,
јас од постела тивко, на прсти излегувам
крила си подмачкувам и во небо летнувам.
Па трчам по облаци боса,
не ми е ладно, не ми е страв,
пеам на цел глас, се кикотам, се смеам
а ѕвездите ми свират маџарски чардаш.
А кога сонцето под вратот ќе ме скокотне,
тивко се спуштам, дишење успорувам,
насмевка љубезна облекувам,
добро утро, имајте убав ден, ви посакувам.
Ма пушти ме, батали ме...мислиш јас знам што сакам

No comments:

Post a Comment