Monday, November 2, 2009

НА ТИ ГО - ДАЈ МИ ГО

Ова ако е љубов...
јас сум Пипи долгиот чорап!
се караме, се дериме,
очи си вадиме
кој е маж во куќа
за да си докажеме.

Оф леле, ова ако е љубов,
ти си Том Соер!
ко тинејџери да сме
со нога тупнуваме,
сцени си правиме
и секако се нарекуваме.

Ама кога се сакаме...
ммм...колку многу се сакаме...
лица насмеани и сончеви долини
ко на сликички во книгички
од Јеховини сведоци
ко маче ти предам,
а ти се топиш,
од ванила сладолед си ѓоа.

И до кога????
ај утре ќе мислам до кога
сега само ела ми,
до мене легни ми,
те сакам, тивко шепни ми!

No comments:

Post a Comment