Tuesday, November 3, 2009

ЗА НИГДЕ

Шеќерна волна од облаци да ти соберам сакав
роса од листенца капка по капка да ти збирам
- ама не умеев како...

јас кутрата...
јас малата...
до колена сум си сама на себе.
Ни да трчам не знам,
камо ли да скокам
оди си, дури пипкиве крвта не ти ја испиле
ако останеш, на душа ќе те носам

јас немам што да понудам...

No comments:

Post a Comment