Tuesday, November 3, 2009

НЕ ЗНАЕВ

Да знаев, ич да не идев...
Гриоти по пат да не купев
автобусот да го испуштев
во нејзини прегратки да не те видев.

Не дека ја мразам, далеку од тоа
не дека ми смета, не станува збор

Ама јас нога да скршев,
ил бар клуч од врата да немав
да не влезев, да не ѕирнев
пред врата да се скаменев.

А вака...

No comments:

Post a Comment