Monday, November 2, 2009

НАТУРАЛНО НЕШТО

Погледни ме!
Заковај го погледот за мојот!
Истражувај! Не зборувај!
И онака нема да кажеш ништо попаметно од тишината.
Чувај ги комплиментите за романтична вечера
- убаво одат со вино и пастрмка на жар.
Не гледај ми ги усните...
ни очите...ни косите...
Пронајди ја убавината
- во длабочината...
- под површината...
и нежно чувај ја,
на дланките земи ја
како капка роса испиј ја
Ти во мене, јас во тебе...
ни цвеќето во пролет не е толку природно.

No comments:

Post a Comment