Tuesday, November 3, 2009

СОН

И по цел ден...катаден...
- трк до банка...
- потпис, молам...
- к*ртоазни поздрави
- држ - не дај...
- УА СУДИЈА!
...
...
Разумот се умори
од продавање - купување,
од досетки - пресметки
- па заспа

Срцето се искраде
на прсти, по чорапи
на калдрми, по сокаци
го гушна и го праша,
- МИЛИ...ГРЕВ ЛИ Е СОНОТ?

No comments:

Post a Comment