Monday, November 2, 2009

НА МАЈКА МИ

Не овој изметен двор
не мојата детска соба
суредена и затворена
и не мирисот на печено лиснато
- ТИ си мојот дом!

Зошто знаеш без думање
колку капки млеко да ми ставиш во кафето
и колку минути да го вариш јајцето!

Додека ти раскажувам
како денес светот се вртеше околу мене
се прашувам....
се вртеше оти јас така сакам
или за да ти ги гледам очите како светкаат

No comments:

Post a Comment