Monday, November 2, 2009

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН

Имаш очи од кои поигрува дијафрагмата
и шири осцилации во концентрични кругови
до темето и погоре,
до стапала и подолу

Па ми доаѓа да ги фрлам сандалите
(упс...келнер, извини... )
да ја распуштам косата,
и да ти рипнам во прегратка:

C'mon let's twist again like we did last summer
Yea, let's twist again, twistin' time is here

А тебе???

No comments:

Post a Comment