Monday, November 2, 2009

ПОЈМА НЕМААТ

Што знаат тие
никогаш ѕвезди не береле
ни во сламена корпа ги ставале
ни под перница ги ределе
за да биде сонот раѓање
раѓање и летање

Појма немаат како
ноќе меѓу гранките
со прст се црта узреана месечина
како нежно се зема
и на дар се дава
за да биде ноќта посебна
посебна и волшебна.

Само ние знаеме
ама ќе си молчиме

No comments:

Post a Comment