Monday, November 2, 2009

ПРОСЛАВА

Се облече во фустан од пулејки и мониста
на градите длабоко, но вкусно деколте
косата ја распушти за да го привлекува
но не беше сама, не беше тој ден

- ааа, тука си?
- (не, не сум)
- како сте по дома?
- (баш те заболе)
- џин? мартини?
- (мавни ми се само) - одлично, благодарам и се' така по ред

а на шанкот осамен, поглед танатосен
гледа толпа весела на другиот крај
и брзо сфаќа дека не е тоа смеа,
сал глупост до глупост облечени во неа

Joni Stulic
Bajaga
Bjielo dugme,
Film,
Са друге стране јастука,
Селма и....молим за плес

ееееееееее...........понатаму не кажувам

No comments:

Post a Comment